Практикуването на различни видове медитация става все по-популярно последните години. Много

...
Практикуването на различни видове медитация става все по-популярно последните години. Много
Коментари Харесай

До какво води медитацията?

Практикуването на разнообразни типове медитация става все по-популярно последните години. Много психолози и терапевти поучават да се медитира постоянно, с цел да може по този метод да насочим по-силно вниманието към себе си и да премахнем тревогата.

След претрупан ден медитацията може да ни помогне да успокоим насъбраното напрежение, да се презаредим с витална сила, да се концентрираме, да снемем напрежението и напрежението. 

Митове свързани с медитацията 

Последните години от ден на ден хора са опитвали да медитират - някои независимо, а други под управлението на инструктор. Съществуват разнообразни легенди, че медитацията може да бъде рискова или да ни навреди. Науката от ден на ден стига до изгодите свързани с процеса на медитиране. Медитиращите се усещат по-спокойни, а това което се случва по време на процеса е просто едно разпределяне. Колкото рисково е положението преди сън, толкоз рискова може да бъде и медитацията. 

Видовете медитации

Релаксираща медитация може да бъде реализирана у дома, когато насочим вниманието към себе си под звука на релаксираща музика, ароматни пръчици и разпален свещ. Достатъчно е да се отпуснем, да затворим очи, да си представим обичано място, да следим нашето дишане и да слушаме тихия декор на музиката. 

Динамична медитация е обвързвана с придвижвания и се практикува в група, под управлението на инструкор. Добре е под наблюдението на експерт да се организират изчистващи медитации, медитации с интензивно дишане или пък работа върху разнообразни тематики и обстановки. 

Полезни упражнения 

Разработени са друг вид извършения, които могат да ни накарат да се почувстваме по-добре. Например, когато дадена обстановка ни тежи - може да напишем всичко върху един лист хартия и по-късно да го изгорим. Когато следим своето дишане и си мислим, че вдишваме положителна сила, а издишваме напрежение и стрес, то тогава в границите на няколко минути изичстваме съзнанието си от натрупалите се негативни страсти. 

Съвети

Живеем във време на динамичност и промени и от нас зависи по какъв метод ще реагираме на дадена обстановка.

Медитацията е един от методите, който може да ни помогне да се свържем със себе си, да насочим вниманието към себе си и да си подарим време, което да прекараме със себе си. В живота всеки един от нас има както позитивни, по този начин и негативни момента, само че медитирайки ние може по-лесно да продължим напред и да научим уроците от протичащото се. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР